Неймар никога не е бил хищник от пеналта, но в Барселона бразилецът среща големи трудности с вкарването на голове, констатира агенция "ЕФЕ. От началото на сезона той е отбелязал едва 7 попадения – далеч по-малко от съотборниците си Алексис Санчес (16), Лео Меси (15) и Педро (13).

В неделя срещу Алмерия бразилецът отправи 6 удара към вратата. Общо от началото на сезона той е шутирал 46 пъти. Това е много по-малко, отколкото Лео Меси (98), но е обяснимо, като се има предвид, че аржентинецът има пълна свобода и получава възможността да завърши повечето атаки на Барса.

Процентът реализация на Неймар обаче е далеч от тази на другите двама най-често използвани нападатели на каталунците – Алексис и Педро. Така чилиецът бележи веднъж на всеки три удара, а на Педро му трябват средно 3,4 изстрела, за да се разпише.

По-ефективност Неймар също е най-зле от четиримата. Меси бележи 0,79 попадения на мач, Алексис 0,72, а Педро – 0,54. Резултатът на бразилеца досега е 0,36. Факт е, че в Сантос Неймар е бил далеч по-ефективен – 138 попадения в 225 срещи или 0,61 гола на мач.

Според "ЕФЕ", ако Неймар не се отпуши в следващите два-три мача, той може да започне на пейката при гостуването на Барса на "Сантяго Бернабеу" на 23 март.