Треньорът на Барселона Херардо Мартино обмисля тактическа промяна за утрешната визита на „Висенте Калдерон“.

Каталунците изпитват сериозни затруднения срещу Атлетико Мадрид и четирите мача помежду им през сезона завършиха наравно, като шампионите се разписаха само на два пъти в тях.

Сега обаче Барса има нужда от голове, за да продължи напред в Шампионската лига и според информациите наставникът на тима обмисля да прати суперзвездата Лео Меси на десния фланг на атаката, Неймар да играе отляво, а Сеск Фабрегас да изпълнява ролята на централен нападател.

В последните мачове обикновено Бълхата играе на върха на атаката, като по фланговетге се подвизават Неймар, Иниеста, Педро Родригес и Алексис Санчес. Меси обаче няма гол срещу Атлетико в последните си 5 двубоя, като серията му достигна до 341 минути и затова треньорите обмислят промяна.

При това положение Андрес Иниеста ще бъде върнат в средата на терена заедно с Шави и Бускетс, което може да подреди повече играта и да осигури по-добър контрол върху топката. Меси, Сеск и Неймар пък разбира се ще имат доста свобода в атаката в стремежа на отбора да продължи участието си в турнира.