Суперзвездата на Барселона Лионел Меси неочаквано обяви, че все пак има възможност да напусне клуба, макар и да не смята, че подобно нещо ще се случи скоро.

„Аз съм много щастлив, че продължавам да бъда част от този отбор и винаги съм казвал това. Хората от Барселона са тези, които решават бъдещето ми, но моето желание е да остана и това ще бъде така, докато усещам същата любов към себе си. Ако обаче това се промени тогава ще потърся решение, защото винаги искам най-доброто за този клуб“ заяви той пред своя китайски Туитър.

Аржентинецът се извини на привържениците за разочароващия сезон, в който Барса остана без трофей. „Искам да помоля за прошка и да обещая, че следващата година ще бъде различно и отново ще бъдем на необходимото ниво, което този клуб заслужава“.

Иначе днес Меси официално подписа новия си договор, който бе обявен още миналия петък. Това се случи в офисите на Барселона в 19,30 часа българско време, като това е седмото подобрение на контракта.

Както е известно той ще получава по 20 милиона евро чисто на сезон, с което става №1 в света по заплата. Няма обаче промяна по отношение дължината на договора, който остава валиден до 30 юни 2018-а година.