Живата легенда на Барселона Карлес Пуйол определи Луис Суарес като "страхотен нападател", но подчерта, че професионалните футболисти трябва да контролират поведението си, защото са пример за децата по света.

Както е известно, Барселона се доближава все по-близо до подписа на уругваеца, който получи забрана да играе футбол в продължение на четири месеца, след като ухапа Джорджо Киелини.

"Луис Суарес е страхотен нападател. Играл съм срещу него", сподели Пуйол пред вестник "Ел Мундо Депортиво".

"Когато си професионален футболист, ти имаш своите отговорности. Много хора ни гледат и ние трябва да сме наясно с това. И да се контролираме, защото децата ни имитират."

"Всички футболисти, които бяха споменавани за трансфер в Барса са много добри. Трябва да изчакаме и ще видим кой ще дойде."

"Барселона и в момента има добри централни защитници. Не е лесно да намериш да играчи, които притежават качествата да носят фланелката на Барса."

"Трябва да оставим Субисарета и неговия екип да намерят правилните играчи, но ние вече имаме Хавир Масчерано, Жерард Пике и Марк Бартра."

"Лео Меси? Той е ключов елемент от бъдещето на клуба ни. Надявам се Лео да остане в Барса още дълги години, ние се радваме, че той е тук", добави Пуйол.