Въпреки че ФИФА забрани всякакви публични изяви на Луис Суарес, в това число и да бъде представен официално като играч на Барселона, уругваецът вече е в каталунската столица.

Късно снощи новото попълнение на испанския тим пристигна с полет от Буенос Айрес, където отиде от Монтевидео, като бе засечен на летище „Ел Прат“ от бдителни репортери на местните вестници.

Суарес бе придружаван от съпругата си София и от децата си Делфина и Бенхамин. Той опита да остане неразпознат, но след като това не стана, побърза да се скрие от журналистите, като за мина за градчето Кастелдефелс, където от години живеят негови роднини.

От Барса очаквано отмениха насроченото за утре представяне на нападателя, който докато е в града се очаква да си намери дом, а и да уреди други подробности по отношение на пребиваването си в Испания.

Иначе в сряда все пак ще се проведе пресконференция, на която ще присъстват новия треньор Луис Енрике и спортният директор Андони Субисарета. Очаква се те да разкрият някои неща по отношение на селекцията и по какъв начин ще протече подготовката, която започна вчера с традиционните медицински прегледи.