Легендата на Барселона Карлес Пуйол защити новата покупка на тима Луис Суарес, който ухапа Джорджо Киелини на световното първенство по футбол. Според доскорошния капитан на "блаугранас" такива неща се случват на игрището, а привличането на уругваеца ще направи атаката на испанския клуб още по-силна.

"Няма оправдание за това, което Суарес стори на световното. Но тези неща стават, когато изгубиш разсъдъка си - може да се случи", сподели Пуйол в интервю, публикувано на официалната страница на ФИФА в интернет.

"Във всеки случай той се извини за постъпката си. Луис е страхотен футболист, той е изключително борбен и има чудесни показатели. Той може да даде много на атаката на Барса, която без това е изключително качествена. С Луис ще бъдем още по-силни."

"Що се отнася до защитата, от известно време Барса търси централни защитници. Да играеш за Барса не е достатъчно да си техничен и да напредваш с топката, но трябва да имаш скорост, защото защитата стои далеч от вратата ни. Понякога си като зашеметен, когато се обърнеш и видиш на какво голямо разстояние е вратата от теб."

"През този сезон доста играчи, които писаха част от историята на клуба си тръгнахме. Но такъв е животът. Понякога идва момента, в който слагаш край - дали е заради травма, както в моя случай, или желанието за промяна, както се случи с Виктор Валдес.. Когато ние пробихме в първия отбор, други играчи също си тръгваха. Колелото се върти. Най-важното е, че клубът е по-важен от играчите."

"Бих искал да играя, но коляното вече ни ми позволяваше да го правя. Човек трябва да намери мястото си, да прави това, което разбира. Барса ми даде възможност да работя с Андони Субисарета и аз съм благодарен за шанса. В началото ще се уча и няма да взимам важни решения, но ще работя със същото желание, както го правех докато бях футболист. Надявам се, че ще мога да използвам познанията, които натрупах във футбола през последните 19 години", добави Пуйол.