Суперзвездата на Барселона Лео Меси, заедно с халфа Серхио Бускетс, вече са сред капитаните на отбора, обявиха от клуба. 

Те се присъединяват към Шави Ернандес и Андрес Иниеста, които също носят тази отговорност. Новите капитани бяха избрани след гласуване сред футболистите в началото на седмицата. 

Двамата заменят Карлес Пуйол и Виктор Валдес, след като първият прекрати кариерата си и стана помощник на Андони Субисарета, а бъдещето на втория не е ясно, след като договорът му с клуба изтече, но заради тежката контузия на коляното пропадна преминаването му в Монако и в момента той е без отбор. 

Първи капитан на отбора ще бъде Шави, който досега бе втори. Както е известно халфът остава част от тима и през новия сезон, след като в началото на лятото имаше доста слухове, че може да продължи кариерата си в Близкия Изток или отвъд Океана. 

„Ел Мундо Депортиво” отчита, че четиримата капитани имат общо 1939 мача на сметката си за Барса, като Шави е №1 със своите 723, в които е вкарал 83 гола. Следват Иниеста – 507 и 50 попадения, Меси – 425 двубоя и 354 гола и Бускетс – 284 срещи и 11 отбелязани попадения.