Барселона все пак ще привлече Дъглас Перейра, въпреки съмненията изразени от бразилските медии, че подобен трансфер би могъл да бъде успешен. 

Твърди се, че каталунците са се разбрали със Сао Пауло за трансфера на крайния защитник, като сумата по сделката ще бъде 8 милиона евро. Информацията не е потвърдена официално. 

Предполага се обаче, че футболистът ще пристигне на „Камп Ноу” от следващия сезон, като на този етап ще продължи да бъде част от настоящия си отбор. Това би се променило единствено ако все пак Дани Алвес напусне клуба, което обаче е малко вероятно да се случи. 

Националът има контракт за още един сезон с Барса и до този момент за него няма оферти. От друга страна треньорът Луис Енрике е готов да го използва и през следващото лято играчът ще си тръгне като свободен агент. След това Дъглас ще има възможност да покаже на какво е способен. 

Феновете пък могат да се надяват, че той няма да последва съдбата на Кейрисон и Енрике, които бяха купени за солидни суми, но по една или друга причина така и не записаха официален двубой за Барса.