Луис Суарес официално дебютира с фланелката на Барселона. Това стана в контролната среща за трофея "Жоан Гампер" на Ноу Камп.

През седмицата уругваецът получи разрешение от арбитражния съд да тренира и да играе в контроли. Барселона използва ситуацията за да представи официално новия си играч пред феновете, а през второто полувреме той се появи на терена като резерва.

Съперник на каталунците бе мексиканският шампион Леон, в който играе бившия играч на Барса Рафа Маркес. Мексиканците обаче не можаха да окажат много голяма съпротива и загубиха с 0:6. Така "Блаугранас" за втора поредна година не показа никакво гостоприемство, след като през миналия сезон разгроми с 8:0 бившия тим на Неймар Сантос.

Лео Меси откри резултата още в 3-та минута, а до края на първото полувреме възстановеният от контузия в гърба Неймар добави два елегантни гола.

След почивката пък младокът Мунир се разписа два пъти след хубави асистенции на други двама юноши на Барса - Рафиня и Сандро. В самия край пък Сандро вкара шести гол.



Барселона откри резултата още след първата си атака. Неймар бе изведен отляво в наказателното поле и опита да поднесе по земя пред вратата. Топката рикошира в защитник и връхлитащият Лео Меси отблизо я забоде с глава.

Каталунците продължиха да атакуват и опасен удар от дистанция на Иван Ракитич профуча покрай вратата. В следващата ситуация Меси очевидно игра с ръка, преди да вкара гол, но въпреки това упорито настояваше пред съдията, че няма такова нещо.

В 12-та минута Барса вкара втори гол. Иниеста изведе прекрасно Неймар зад защитата в наказателното поле и той технично копна над вратаря.

В 19-та минута бе първата възможност за гостите, когато Елиас Ернандес засече от десетина метра, но Клаудио Браво внимаваше и изби до гредата в корнер. Малко след това Ривера слаломира между двама защитника на Барса и отправи остър удар, но покрай вратата.

В 31-та минута Барса бе близо до трети гол, след като Меси изведе Рафиня на чиста позиция в наказателното поле и младокът опита да повтори изпълнението на Неймар, но макар да прехвърли вратаря, не уцели вратата.

Две минути по-късно Неймар имаше добра възможност, след като топката му бе поднесена назад за удар, но той от десетина метра уцели защитник. Меси пробва мерника си от пряк свободен удар, но прати топката малко над вратата.

В 38-та минута след постепенна атака на каталунците Неймар бе намерен в наказателното поле, финтира защитник, но от упор стреля в тялото на вратаря. Пет минути по-късно бразилецът вкара втория си гол. Меси му даде копващ пас зад защитата, той успя да чукне топката под носа на вратаря и след като го заобиколи, елегантно чукна с петичка в мрежата.

На почивката в игра за Барселона се появи младокът Мунир вместо Неймар и в 55-та минута именно той вкара четвърти гол. Ракитич даде хубав дълъг пас за Рафиня в наказателното поле, той без да се лакоми поднесе встрани за Мунир и той засече от малък ъгъл на празна мрежа.

Последва още по-голяма серия от смени и появилият се в игра Шави бързо се отчете с топовен удар по земя, който профуча покрай гредата.

Мунир показа страхотна скорост при едно подаване в наказателното поле и изпревари вратаря за топката, но след това ударът му от неудобен ъгъл бе избит в корнер.

В 76-та минута Камп Ноу избухна заради влизането в игра на Луис Суарес. Малко по-късно стадионът изригна след брилянтен пети гол, който бе изработен изцяло от юноши на каталунците. Сандро проби скоростно покрай двама защитника, в наказателното поле се завъртя и поднесе към точката на дузпата, където връхлитащият Мунир засече точно в долния ъгъл.

До края Суарес не можа да блесне с нещо особено, но точно в последната минута Сандро се разписа за крайното 6:0. Той получи подаване от Сампер, изпревари защитник и нанесе силен удар със завъртане, който трябваше да бъде спасен от вратаря, но въпреки това мина през ръцете му и влезе в мрежата.

Барселона - Леон 5:0

1:0 Меси 3
2:0 Неймар 12
3:0 Неймар 42
4:0 Мунир 55
5:0 Мунир 77
6:0 Сандро 90
 

Барселона: Браво (57 Масип), Матийо (57 Бартра), Алвеш (57 Алвеш), Алба, Масчерано (46 Пике), Бускетс (57 Сержи Роберто), Рафиня (77 Суарес), Иниеста (57 Сампер), Ракитич (57 Шави), Неймар (46 Мунир), Меси (57 Сандро)

Леон: Ярбъро, Гонсалес, Рафа Маркес (51 Вандерлей де Хесус), Магайон, Пеня, Карлос Васкес, Едвин Ернандес, Карденас, Елиас Ернандес, Ривера, Босели