ФИФА отхвърли жалбата на Барселона и потвърди наказанието на каталунците да не правят входящи трансфери.

То ще влезе в сила от януари и така каталунците няма да могат да правят трансфери в следващите два трансферни прозореца.

Така през следващото лято Барса няма да може да привлече нито един играч и ще трябва да играе с едни и същи играчи практически два сезона. В допълнение Барса ще трябва да плати 371 000 евро и има 90 дни да оправи регистрацията на въпросните играчи.

Световната футболна централа наложи наказанието на испанския тим заради нередности при привличане на млади играчи.

От Барса обаче внесоха жалба и така наказанието бе временно вдигнато, докато не бъде произнесено окончателното становище. Това позволи на клуба да направи мащабна селекция, привличайки вратарите Марк-Андре Тер Стеген и Клаудио Браво, защитниците Томас Вермаелен и Жереми Матийо, халфа Иван Ракитич и звездата на Ливърпул Луис Суарес. Общата стойност на селекцията надхвърля 150 милиона евро.

След като ФИФА потвърди наказанието, от Барселона заявиха, че ще се обърнат към арбитражния спортен съд.

"След обявеното днес решение на апелативния комитет на ФИФА, ФК Барселона обявява, че ще продължи да защитава интересите си пред най-високата спортна власт, в този случай арбитражният спортен съд", се казва на сайта на каталунците.

"ФК Барселона по никакъв начин не може да приеме решение, което е в противоречие с духа на нашата Масия, световноизвестен образец за академично, човешко и спортно обучение".