Луис Суарес откри головата си сметка с екипа на Барселона, след като се разписа два пъти в контролен мач между Барселона Б и сборен отбор на Индонезия.

Уругваецът все още изтърпява наказание да не играе в официални мачове, но миналия месец от УЕФА поясниха, че може да играе в приятелски срещи. Така той дебютира за Барса в средата на август в мача за трофея "Жоан Гампер", в който каталунците разбиха с 5:0 мексиканския Леон.

Тогава Суарес влезе като резерва в последния четвърт час, но не можа да се разпише. Сега той започна като титуляр, както и възстановения от контузия Томас Вермаелен.

Именно белгийският защитник откри резултата в началото на първото полувреме, откривайки след удар отблизо с глава. Малко по-късно Суарес направи 2:0, след като получи извеждащ пас от Ален Халилович и стреля покрай вратаря.

В 27-та минута македонецът Давид Бабунски вкара трети гол със силен удар от дистанция. През второто полувреме влезлият на мястото на Вермаелен Бичо вкара четвърти гол с удар отблизо покрай вратаря.

Последва втори гол от страна на Суарес, който можеше да вкара и хеттрик от дузпа, но позволи на младока Макси Ролон да вкара от бялата точка.

Официалния дебют на Суарес се очаква да стане в дербито срещу Реал Мадрид на 25 октомври.