Полузащитникът на Барселона Иван Ракитич не скри възхищението си към своите съотборници Лионел Меси, Неймар и Андрес Иниеста.

Триото изигра силен мач срещу Аякс и бе с основна заслуга за победата с 3:1, като в средата на второто полувреме всеки един от тях получи заслужена почивка преди важния сблъсък с Реал Мадрид в събота.

"Тези трима футболисти са направо невероятни, те са толкова важни за нас", каза след мача прехласнатият Ракитич по адрес на Меси, Неймар и Иниеста.

"Ние изиграхме добър мач, последните двайсетина минути също бяха добри. Нормално е те да успеят да върнат един гол. Важното е, че ние стигнахме до трето попадение в последната минута. Най-важни бяха трите точки."

"Постигнахме добър резултат, защото Аякс е солиден отбор. Коефициентът на полезно действие на тима ни беше доста добър и ние трябва да се представяме по този начин във всички мачове. Дано играем така и в следващите срещи."

"Най-важното нещо е да гледаме себе си, не можем да променим случващото се на мачовете на ПСЖ, или на други отбори", завърши Ракитич, коментирайки късното победно попадение на Единсон Кавани за парижани срещу АПОЕЛ.