Бившият президент на испанския Барселона Хосе Луис Нунес и неговият син влязоха в затвора, където ще излежат 26-месечна присъда за подкуп на данъчни инспектори.

Още по темата

 

Нунес и неговият син Хосеп влязоха в затвора Катре Каминс, след като техните жалби срещу присъдата бяха отхвърлени от съда.

83-годишният Хосе Луис Нунес и синът му дори бяха осъдени на шест години затвор през 2011 година, но делото се проточи и в крайна сметка присъдата беше намалена.

Както е известно, Нунес-старши бе президент на Барселона в периода 1978-2000 година и изведе клуба до първи трофей в турнира за купата на европейските клубни шампиони под ръководството на холандския треньор Йохан Кройф.

Именно Хосе Луис Нунес е президентът, който привлече в състава най-успешния български футболист за всички времена Христо Стоичков.

Припомняме, че друг бивш президент на Барселона също има проблеми с властите. Жоан Лапорта, който дори може да бъде считан за най-успешния президент в историята на "блаугранас", трябва да плати 3 милиона евро за финансова измама.