Звездата на Барселона Лионел Меси намекна, че може да напусне каталунците, въпреки желанието си да остане завинаги на стадион "Ноу Камп".

"Аз живея в настоящето. Мисля за това да направя страхотен сезон в Барселона и да спечеля титлите, към които се стремим. Нищо повече", сподели Меси пред вестник "Оле".

"След това ще видим. Във футбола нещата се променят бързо. Винаги съм казвал, че бих искал да остана завинаги в Барса, но нещата не винаги се получават по начина, по който ги желаем."

"Казвал съм го много пъти - ако зависи изцяло от мен, ще остана до края на кариерата си в Барса. Но нещата не винаги стават така, както искаш - особено във футбола. Нещата се променят бързо."

"Още по-трудно е в тези тежки времена, през които преминава Барселона. Това е голям клуб и когато паднеш два поредни мача, проблемите започват и получаваш критики. "

"Същото е като в националния отбор. В Барса дойде нов треньор. Той има нови идеи и се нуждае от повече време. Ние имаме страхотни футболисти и можем да постигнем големи успехи този сезон."

"Затова оставам спокоен. Сезонът тъкмо започна и ние имаме да извървим дълъг път в Ла Лига и Шампионската лига", добави суперзвездата, отделяйки внимание и на световното първенство през лятото.

"Искаше ми се да бях играл по-добре на полуфинала и финала в Бразилия. Ако бях вкарал онзи гол във финала, навярно хората щяха да кажат, че съм изиграл отлично световно първенство."

"Критиките ме нараняват. Тимът изигра страхотно световно първенство и изглеждаше сякаш аз съм единственият футболист, който играе по-зле."

"Срещу Германия имахме доста положения да спечелим. Така боли повече. Беше много трудно. Но все пак ние си бяхме поставили за цел да играем до последния ден на турнира. За съжаление не спечелихме световното, но то завърши и сега започва нов цикъл."

"Познавам Тата Мартино от времето в Барса. Имам му доверие. Барса е голям клуб и както вече казах, когато загубиш два поредни мача, критиките валят отвсякъде. Мачът срещу Португалия няма по-голяма стойност заради това, че ще играя срещу Кристиано", завърши Меси.