Капитанът на Барселона Шави за пореден път изрази възхищението си към бившия полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс, когото той намира за най-добрия халф в света.

"Бих се радвал, ако бях играл в един отбор с Пол Скоулс. Той играеше футбол точно така, както трябва да се играе. И в пика на своята кариера той беше най-добрият полузащитник в света", заяви Шави пред вестник "Дейли рекърд".

"Въпреки това не мисля, че с него можехме да се съберем в един отбор. Причината е, че той обичаше Манчестър Юнайтед, беше лоялен към клуба. С мен и Барселона е същото."

"Лео Меси вече е най-добрият. Той е най-добрият изобщо. През последните десет години той е по-добър от всеки друг футболист на планетата. Лео е щастлив да бъде в Барса. Когато той е щастлив, отборът също е щастлив."

"Бил съм част от страхотни състави в Барселона, играл съм с велики футболисти, така че голяма част от комплиментите трябва да отидат за академията Ла Масия."

"Разбира се, че там децата се учат на философията на игра на Барселона, но Ла Масия е нещо повече от това. Там те учат да бъдеш добър човек. Целият този успех на Барселона през последните години щеше да бъде невъзможен без Ла Масия."

Шави не скри възхищението си към феновете на Селтик, които за него са №1. Той имаше възможността на няколко пъти да срещне "детелините" в двубоите в евротурнирите.

"Не мисля, че съм виждал фенове като тези на Селтик. Те създават невероятна атмосфера на Селтик Парк. Но това, което ги прави най-добрите в моите очи е тяхната подкрепа при загуба на отбора им."

"Лесно е да викаш, когато печелиш срещу Барселона. Но веднъж в Испания ние ги победихме с 6:1. Резултат, при който голяма част от феновете на противника биха напуснали стадиона."

"Въпреки това, в края на двубоя феновете на Селтик подкрепяха тима си така, все едно е спечелил Шампионската лига. Хенрик Ларсон ни е разказвал за тях и го разбирам защо толкова години не си тръгна. Той можеше да играе където си поиска, но остана в Селтик", каза още Шави.