Барселона подготвя революция за титулярния си екип през следващия сезон, разкрива вестник „Спорт”. 

Според изданието за първи път в 115-годишната история на клуба, червените ленти върху фланелките ще бъдат хоризонтални, а не вертикални, както е било неизменно досега. 

Независимо от размера на ивиците или различните разновидности на екипа до този момент, те винаги са били отвесни. В отделни случаи футболистите са носили екип разделен на две – със синя и червена половина. 

Твърди се, че проектът предложен от спортния концерн „Найки”, вече е одобрен от президента Хосеп Мария Бартомеу и от някои от другите ръководители на клуба, така че се очаква скоро да бъде официализиран. 

Промени ще има и във втория екип, който ще бъде изцяло в жълто, какъвто бе преди време, но с известни модификации. Очаква се веднага след одобрението да започне производството на навата екипировка, която официално най-вероятно ще бъде представена в края на настоящия сезон. 

От Барса са търсили иновативен дизайн, който да повиши продажбите на екипите. Това е до известно степен и експеримент по примера на това, което направи големия съперник Реал Мадрид, който екипа за гостуване в Шампионската лига изобрази дракон.