Бранителят на Барселона Томас Вермаелен се надява, че до две седмици най-после ще може да направи дългоочаквания си дебют за каталунците. Белгиецът публикува видео на стената си в социалната мрежа Фейсбук, в което говори за поредицата от мускулни контузии.

"Все още не съм играл официален мач за Барселона, защото получих сериозна контузия докато бях с националния отбор на световното първенство. Тогава в една бразилска болница ми казаха, че е само нормално разтежение, което ще ме извади извън игра за около десет дни, затова опитахме да се върна в игра след седмица", сподели Вермаелен.

"Когато се върнах в Арсенал, лекарите установиха, че травмата е доста по-сериозна. От Барселона също забелязаха това по време на медицинските прегледи. Имаше две опции пред мен - да се направи операцията, която още в Арсенал не счетоха за наложителна, или да правя превантивни упражнения, за да стана колкото се може по-силен. След тях се очакваше, че няма да имам проблеми."

"За мен изборът беше доста лесен - избрах втората опция, защото когато дойдох в Барселона, ние говорихме с доста специалисти по целия свят и те казваха едно и също - че е възможно да се възстановя без хирургическа интервенция."

"Но нещата не се получиха. Опитахме този вариант в продължение на два месеца и аз усещах, че не е както преди. Правих много упражнения, за да заздравя мускулите, но нещо липсваше. затова отидохме при друг специалист, доста известен. Той каза, че навярно е дошло времето за операция, която със сигурност ще ми върне силите, координацията и правилното функциониране на мускулите."

"Направих голяма крачка напред в своята рехабилитация и започнах да тичам. Много съм щастлив да бъда отново на открито, вместо да стоя през цялото време вътре във фитнеса. Искам да благодаря на всички в клуба, медицинският екип свърши чудесна работа. За съжаление това изисква доста време, но се надявам да се върна колкото се моге по-силен", допълни бранителят.

<div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) {  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];  if (d.getElementById(id)) return;  js = d.createElement(s); js.id = id;  js.src = "//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1";  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/video.php?v=818746321528579" data-width="466"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/video.php?v=818746321528579">Публикувай</a> от <a href="https://www.facebook.com/ThomasVermaelenOfficial">Thomas Vermaelen</a>.</div></div>