Крайният бранител на Барселона Дани Алвеш все пак иска да остане на стадион "Ноу Камп", въпреки интереса на цели шест големи клуба към него.

Още по темата

 

Както е известно, договорът на десния бек изтича в края на кампанията и той става свободен агент. Според източник на Goal.com обаче кариоката желае да удължи контракта си с "блаугранас".

Сред основните причина за обрата в решението на южноамериканеца са неговите деца и бившата му съпруга, която си остана негов агент и двамата се намират в добри отношения.

Защитникът иска да проведе сериозни разговори с ръководството на Барса, преди да се срещне с представителите на клубовете-кандидати за подписа му.

Твърди се, че треньорът на каталунците Луис Енрике също иска да задържи футболиста, заради трансферното ембарго, наложено на клуба.

Алтернативи на 32-годишния Алвеш за дясната зона на отбраната са Дъглас и Мартин Монтоя, но двамата рядко попадат в групата на тима. Последният дори иска да си ходи, за да играе по-често.

Големият проблем в преговорите между босовете на Барса и Алвеш е продължителността на контракта. Играчът иска договор за още три години, а клубът му предлага само за една, с опция за удължаване с още една година.

Заради напредналата възраст на футболиста от клуба искат да намалят и заплатата му. Предполага се, че това няма да бъде проблем за Дани, който служи на каталунския колос седми сезон.