Барса чукна с 2:0 Валенсия на "Ноу Камп" и дръпна с пет точки на Реал Мадрид в битката за шампионската титла. "Кралете" обаче имат мач по-малко, като по-късно посрещат Малага.

Попаденията за Барса забиха Луис Суарес още в първата минута на мача и Лео Меси в продължението.

Така "каталунците" вече имат само 1 загуба в последните си 16 мача срещу Валенсия, като в тях са постигнали 11 победи и 4 ремита в останалите срещи.

Иначе срещата на "Ноу Камп" бе повече от динамична и завързана. Домакините успяха още с първото си положение да вкарат, но след това последваха силни минути за гостите, които изпортиха дузпа и треснаха греда.

През второто полувреме Барса отново взе инициативата, контролираше мача и в крайна сметка си взе победата и трите точки.


Срещата започна феноменално за Барса и домакините успяха да вкарат още в първата минута, когато Луис Суарес опъна мрежата на Валенсия.

Тогава "каталунците" сътвориха страхотна контра, при която Масчерано намери Меси, той размина защитата на Валенсия и с тънак пас изведе Луис Суарес на чиста позиция, който вкара за 1:0.

Гостите обаче реагираха мигновенно и осем минути по-късно стигнаха до леко спорна дузпа, но тя бе профукана от Даниел Парехо, чийто удар бе спасен от Клаудио Браво.

В следващите минути Валенсия тотално размаза домакините, които не знаеха къде се намират и трудно минаваха центъра. В 14-ата минута се заформи страхотно меле в пеналта на домакините, но с глава Николас Отаменди стреля до дясната греда.

Последва и пропуск на Пако Алкасер, който от чиста позиция прати топката в аут. В 20-ата минута гостите скочиха за нова дузпа, за игра с ръка на футболист на Барса в собственото си наказателно поле, но не се стигна до наказателен удар и гостите определено бяха ощетени.

Доминацията на Валенсия продължи до 25-ата минута, когато с пропуск се отчете и Пако Алкасер, чийто удар от точката на дузпата бе блокиран от Жерар Пике. След това положение нервите на Луис Ернике не издържаха и той скастри футболистите си от резервната скамейка.

Това даде резултат и домакините успяха да изнесат играта в по-предни позиции. Барса стигна до чисто положение в 26-ата минута, но Пике не успя да опъне мрежата.

След половин час игра двата отбора едва не се хванаха за гушите, но всичко приключи с жълти картони за Адриано от Барса и Хави Фуего от състава на гостите.

Три минути по-късно Валенсия отново изпусна страхотен шанс за изравнителен гол, но Пако Алкасер натресе гредата зад Браво.

Последва и шут на Софиане Фегули, но неточно. Положенията пред двете врати продължиха и до края на полувремето, но с пропуски се отчетоха Пако Алкасер за Валенсия и Лео Меси. Секунди преди почивката и Адриано стреля неточно.

Второто полувреме започна с положение за Барса. В 50-ата минута Луис Суарес се откъсна сам срещу Диего Алварес, но правилно бе отсъдена засада. Последва и удар на Неймар, но неточно.

През това второ полувреме домакините изцяло контролираха срещата и не даваха почти никакви шансове на гостите. След час игра Меси се подигра със защитата на Валенсия, но бе подкосен на ъгъла на наказателното поле.

Аржентинецът изпълни страхотно прекия свободен удар, но натресе горната греда. Малко по-късно Луис Енрике смени Суарес, като на негово място влезе Педро.

През това второ полувреме темпото на игра леко спадна, а головите положения пред двете врати липсваха. В 73-ата минута Неймар се озова на чиста позиция и стреля остро, но пропусна. Последва страхотен рейд на Меси, който премина цялата защита на Валенсия, но се засуети и изпусна да вкара.

До края на мача Барса изцяло контролираше играта, а в продължението Меси бе изведен сам срещу Диего Алвес и опъна мрежата му за 2:0. Лео първоначално не успя да преодолее Алвес, но не сгреши при добавката и така "каталунците" заслужено си взеха победата и трите точки.

Барселона - Валенсия 2:0

Голмайстори:

Луис Суарес (1)

Лео Меси (93)

Барселона: Клаудио Браво, Дани Алвеш, Жерар Пике, Жереми Матьо, Адриано (46 - Иван Ракитич), Шави (80 - Серхи Роберто), Хавиер Масчерано, Серхио Бускетс, Лионел Меси, Луис Суарес (65 - Педро), Неймар

Валенсия: Диего Алвес, Лукас Орбан (46 - Гая), Николас Отаменди, Шкодран Мустафи, Бараган, Андре Гомес, Хави Фуего, Даниел Парехо, Родриго Морено, Пако Алкасер (74 - Алваро Негредо), Софиане Фегули (67 -  Жоао Кансело)