Живата легенда на Барселона Шави трудно скриваше емоциите си след прощалния мач с фланелката на клуба в испанския шампионат. Футболният магьосник триумфира цели 8 пъти в Ла Лига.

"Благодаря на всички, благодаря ви за всичко! Както за днес, така и за всички сезони, в които съм тук. Нямате представа колко съм горд да бъда футболист на Барса", започна Шави.

"Ние сме най-добрият отбор в света, каквото и да казват другите. Аз съм най-щастливият човек на планетата точно сега. Благодаря ви за 17-те сезона, в което сме заедно. Мисля, че Барса ще ми липсва повече, отколкото аз ще липсвам на Барса..."

"Бях дал обещание да не бъда тъжен след този мач, но беше невъзможно да го спазя. Емоциите са твърде силни в момента. Пазя страхотни спомени... Кариерата ми е фантастична, нямаше как да бъда по-щастлив. Нося тази фланелка 25 години, това е моят живот. Барселона е по-велик от всеки футболист.

"Искам да благодаря на съпругата си, приятелите си, на всички тук.. Вие сте чудесни. Ще се видим след 15 дни, това не е краят. Ние искаме да спечелим Купата и Шампионската лига. Visca Barça!  Visca Catalunya!"