Лео Меси навлиза във върхова форма точно навреме. Аржентинецът беше в основата на домакинската победа с 2:1 над Севиля, която затвърди челната позиция на каталунците в първенството. 

Тимът на Луис Енрике трябваше да обръща мача след ранен гол на Витоло, но Меси оправи нещата още преди почивката с невероятно изпълнение от свободен удар. В началото на втората част Лео беше в основата и на втори гол, дело на Жерар Пике. 

С тази победа Барса е повече от убедителен лидер в Примера дивисион с 66 точки, цели 8 повече от втория Атлетико Мадрид и на 12 пред вечния си съперник Реал Мадрид. Каталунците продължиха серията си и вече 34 поредни мача не познават вкуса на загубата. 

Двубоят започна според очакванията - Барселона владееше топката, докато Севиля се защитаваше. В първите минути обаче ситуациите за гол бяха пред гостите, като Н’Зонзи и Витоло изпуснаха от изгодни позиции. 

В 13-та минута пък Алейш Видал изведе на добра позиция Луис Суарес, който стреля много мощно, но Серхио Рико изби в ъглов удар. При последвалото изпълнение Лео Меси тресна гредата директно от флагчето, а след това Суарез разтресе и горната греда с мощен удар от границата на наказателното поле. Така от началото на сезона футболистите на Барселона улучиха цели 21 пъти гредите. 

Изненадващо в 20-та минута Севиля вкара първо. При бърза контраатака Тремулинас центрира отляво, а Витоло засече технично топката, за да направи 1:0 за Севиля и да смълчи трибуните на “Ноу Камп”. 

Барса натисна, но пропуски на Суарес и Неймар не позволиха за бързо изравняване. Това все пак стана в 31-та минута, когато “Ноу Камп” отново усети уникалния талант на Лео Меси. 

Аржентинецът остави на място Серхио Рико след перфектно изпълнение на свободен удар за 30-тия си гол от началото на сезона. Това беше негов гол №400 за Барселона и шести от свободен удар от началото на сезона. 

Освен това Лео превърна Севиля в един от любимите си отбори - 25 гола в 25 мача. Маестрото има 25 гола и срещу Атлетико Мадрид, но от 28 мача. Иначе от началото на сезона Лео изигра 35 мача, в които вкара 33 гола и даде 17 асистенции. 

Меси можеше да увеличи статистиката си до края на полувремето, но нямаше късмет в два от ударите му. 

Втората част започна със спасяване на Рико след удар от воле на Неймар, но след последвалия корнер дойде и вторият гол за Барселона. В 48-та минута след триходова комбинация между Меси, Суарес и Пике последният остана на върха на атаката и с лекота отблизо направи 2:1. 

Малко след това “Ноу Камп” избухна в скандирания “Браво, Браво”, след като Клаудио Браво спаси удар на Кевин Гамейро, останал сам срещу него. В 54-та минута хубаво спасяване направи и Рико, който отби прекрасен удар на Серхио Бускетс от 25 метра.

Каталунците постепенно успокоиха играта, за което помогна и влизането на Андрес Иниеста. В 70-та минута домакините поискаха дузпа за нарушение срещу Неймар в наказателното поле, но главният съдия не реагира. 

Малко след това Луис Суарес загуби баланс, останал сам на опразнената врата и не успя да вкара топката. До края каталунците владееха положението и в крайна сметка заслужено стигнаха до трите точки. 

Барселона - Севиля 2:1

0:1 Витоло 20'

1:1 Меси 31'

2:1 Пике 48’

Барселона: Браво, Видал (55 - Алвеш), Пике, Матийо, Алба, Роберто (75 - Ракитич), Бускетс, Арда (64 - Иниеста), Меси, Неймар, Суарес

Севиля: Рико, Коке, Рами, Колоджешак, Тремулинас, Н’Зонзи, Кристофоро (63 - Коноплянка), Витоло, Ибора (75 - Муньос), Крон-Дели, Гамейро