Съвсем скоро полузащитникът на Барселона Серхио Бускетс ще струва 200 милиона евро. Толкова е неустойката в новия договор на играча, който той се разбра да подпише с каталунците. 

Клубът потвърди официално постигането на споразумение, като контрактът ще бъде за срок от 5 сезона или до 30 юни 2021 година. В зависимост от изиграните мачове той може да бъде удължен за още две кампании. 

Халфът завърши 8-ия си сезон в клуба, като записа 53 мача през кампанията и отново бе с основен принос за спечеления дубъл. Той е откритие на Пеп Гуардиола, който го наложи в състава през сезон 2008-2009. 

Общо Бускетс има 384 участия за Барса, като за периода, откакто е в отбора, спечели 23 трофея, сред които 6 титли на Испания, 3 отличия от Шампионската лига и 4 купи на Краля. 

„Никога не съм смятал, че ще напусна Барселона. Преговорите наистина малко се удължиха, но сега съм доволен. Надявам се, че ще продължа да печеля трофеи с Барселона“ заяви футболистът, който е и част от националния отбор за предстоящото европейско първенство.