Ръководството на Барселона за момента няма да започва преговори за нов договор на треньора Луис Енрике. Това съобщи президентът на испанския шампион Хосеп Мария Бартомеу.

Причината за това е, че спецът иска да се фокусира изцяло върху началото на сезона в Примера дивисион и Шампионска лига. "Няма да обсъждаме този въпрос. Ще го направим през февруари или март, защото Енрика каза, че иска да говорим преди края на кампанията. В момента обаче сме фокусирани върху целите в Ла Лига и Шампионска лига", каза босът на Барса пред Catalunya Radio.

Настоящето споразумение на Енрике е до лятото на 2017 г. Той вече влезе в историята на испанския футбол, отвявайки Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо. Спецът успя да достигне до своята победа №100 в първенството в едва 126 мача. Това стана факт при успеха с 1:0 като гост над Атлетико Билбао.

По този показател Енрике вече е №1, докато на Пеп и Специалния бяха нужни съответно 139 и 133 срещи в Ла Лига. Само за два сезона начело на Барса, той успя да спечели две титли на страната, две Купи на Краля, една Суперкупа на Испания, един трофей от Шампионската лига и един за Суперкупата на Европа и световното клубно първенство.