Полузащитникът на Барселона Серхио Бускетс обяви, че мечтае да приключи кариерата си на „Камп Ноу“, след като днес официално поднови договора си с клуба. 

Още преди време стана ясно, че испанският национал се е разбрал за новия си контракт, който днес бе подписан. Споразумението е до 2021-а година с опция за още два сезона. Клаузата за предварителното откупуване на играча е 200 милиона евро. 

Ако бъде изпълнено това ще означава, че през 2023-а година, Бускетс ще бъде на 35 години, така че желанието му да изкара цялата си кариера при каталунците съвсем реално може да бъде изпълнено. 

„Това е клубът на живота ми и искам да бъда част от него колкото мога по-дълго време. Мечтата ми е да приключа с футбола в Барса. Вярвам, че ще продължим да печелим и зная, че контузиите няма да ни спрат“ заяви Бускетс, който бе в компанията на президента Бартомеу. 

Халфът направи дебют за Барса през 2008-а година след идването на Пеп Гуардиола и оттогава е твърд титуляр, като има на сметката си 390 мача, 12 гола и 24 трофея. Забележително е, че през изминалите 8 сезона в отбора, той е играл между 41 и 53 мача на сезон.