Треньорът на Барселона Луис Енрике показа увежание към един от най-големите футболисти в последните 15 години Андрес Иниеста, който утре ще изиграе своя мач номер 600 за клуба. Иниеста в момента е на 2-о място в листата за най-много мачове за Барса след бившия си партньор в центъра на халфовата линия Шави Ернандес, който напусна клуба през 2015-а година.

32-годишният магьосник Иниеста направи дебют за Барселона през 2002-а година, когато Енрике все още играеше за отбора. Той скоро навърши и 20 години в клуба, откакто се е присъединил към Академията Ла Масия. А в неделя, ако се появи на терена в мача със Селта Виго, ще регистрира своя мач номер 600.

"Като бивш негов съотборник, аз съм двойно щастлив за Андрес. Да изиграе 599 мача и утре може би ще ги напарви 600, това е постижение, с което всички ние се гордеем и то ни прави горди, обясни Енрике на пресконференция днес. Утре каталунците гостуват на Северозапад във Виго.

"Той е изиграл тия всичките мачове с ясната причина, че иска да помогне на клуба. А да достигнеш това число и всички да ти вярват, значи никога не си играл слабо. Удоволствие е да го гледаш от страни как прави нещата на терена. И винаги показва желание за победа и стойност във всяко отиграване. Щастливци сме, че имаме Андрес Иниеста в Барселона, обясни Луис Енрике.

Барселона отива във Виго след успех с 5:0 над Спортинг (Хихон) и обрат с 2:1 от 0:1 срещу Борусия (Мьонхенгладбах) в Шампионската лига, и двете постигнати без топ-звездата Лео Меси.

"Не очаквам нищо специално или извънредно. Ако искаш да печелиш трофеи, трябва да имаш широк състав и то от хора, които знаят как стават тия работи". Специалистът добави, че аржентинският маестро се възстановява много добре от мускулния проблем в бедрото.