Капитанът на Барселона Андрес Иниеста няма да помни с добро своя мач №600 за клуба и това до голяма степен се дължи на съотборника му Марк-Андре тер Стеген, който съсипа усилията на каталунците за обрат срещу Селта снощи.

Все пак героят от финала на Мондиал 2010 защити по-младия си германски съотборник и след това говори за юбилейния си двубой с екипа на "блаугранас".

"Болезнено е, че загубихме заради възможността да излезем на върха. Тези три гола преди почивката ни върнаха назад. Попаденията ни през втората част ни помогнаха, но не успяхме да направим обрат", коментира Иниеста, който остана на пейката през първото полувреме.

"Грешката на тер Стеген не повлия върху крайния изход на срещата. Той играе така, както се изисква от вратар на Барса. Селта винаги те наказва, ако не се представяш на обичайното равнище. Не коментирам решението на треньора да ме остави на пейката."

"Със сигурност моят мач №600 щеше да бъде по-сладък, ако бяхме победили. Толкова години се чувствам добре и се надявам да запиша още много мачове", добави Иниеста.