Защитникът на Барселона Жеррад Пике се включи към треньора си Луис Енрике и капитана на тима Андрес Иниеста, за да защити вратаря Марк-Андре тер Стеген.

Германецът стана за смях снощи, когато в опит да подаде топката на Жорди Алба нацели съперников футболист в главата и Селта подпечата победата си с 4:3 на "Балаидос".

"Въпреки своята младост, Марк-Андре няма да бъде повлиян от грешката си. Той е много добър с крака и от него започват доста от нашите контраатаки", обясни Пике.

"Да, той може да поема и по-малко рискове, но в много случаи ние извличаме позитивите именно заради неговия стил на игра и рискованите му подавания. Всеки допуска грешки. Моето мнение е, че той трябва да продължи да играе така."

"На почивката си мислихме, че всичко е приключило. Трябва да си вземем поука от тази загуба и да се подобрим. Всеки губи точки, сега трябва да продължим напред."

"През второто полувреме заиграхме доста по-добре, защото вече нямахме нищо за губене и бяхме близо до това да вземем нещо", завърши Пике, който беше един от най-добрите на терена и реализира две попадения с глава за "блаугранас" снощи.