До първото супердерби на Испания и на световния футбол за сезон Барселона – Реал Мадрид има още доста време, но вече е ясен началния час на мача. 

Президентът на Лигата Хавиер Тебас обяви пред „Кадена СЕР”, че двубоят ще се състои на 3 декември, събота, от 16,15 часа следобед испанско време (17,15 българско). 

Така, въпреки че часът все още не е официален, едва ли ще бъде променен, тъй като именно Тебас е отговорен за това кога ще се играят мачовете от съответния кръг. 

Обикновено сблъсъкът се състои късно вечерта, но сега идеята е, че по това време на деня ще привлече изключително голям интерес в Азия, където испанското първенство продължава да трупа популярност. 

Новият час обаче означава, че в Англия няма да могат да гледат двубоя, тъй като той попада в затворените часове. 

В момента разликата между големите съперници в класирането е 2 точки в полза на Реал, а до дербито те ще изиграят още по 6 мача. Програмата на каталунците обаче изглежда по-трудна, защото те имат гостувания на Валенсия, Севиля и традиционно неудобния Реал Сосиедад, докато за столичани единствено сблъсъка с градския съперник Атлетико изглежда по-труден.