Валенсия - Барселона, мач от 13-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Местая", начало 22.00 часа.

 

Барселона:

Вратари: Браво, Тер Стеген,

Защитници: Матийо, Алвеш, Пике, Бартра, Масчерано, Алба, Адриано

Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Шави, Рафиня

Нападатели: Меси, Суарес, Неймар, Педро, Мунир

Контузен: Вермаелен
Извън групата: Масип, Монтоя, Дъглас, Сержи Роберто, Иниеста

 


ПРОГНОЗА:  Барселона гостува на Валенсия в дербито от испанската Примера Дивисион. Това е трето поредно гостуване за каталунците, но без съмнения е най-тежкото.

Преди това Барса спечели с 5:1 срещу Севиля миналия уикенд и с 4:0 срещу АПОЕЛ в мач от Шампионската Лига. Двата мача станаха исторически, защото в тях Лео Меси счупи двата рекорда за голмайстор номер едно сътоветно в Ла Лига и в Шампионската Лига. Първо той задмина 251-те гола на Телмо Сара в първенството, а след това и 72-та гола на Раул. Забележителното е, че и в двата случая той го направи с хеттрик.

И сякаш преди мача с Валенсия има специална поличба, тъй като през миналия сезон Меси вкара хеттрик и срещу "Прилепите" при победата с 3:2.

Аржентинецът се намира в брилянтна форма, но заедно с него и целият отбор навлиза в ритъм и записа 4 поредни победи. Луис Суарес сякаш започва да свиква с тима и отбеляза първия си гол с екипа на Барса срещу АПОЕЛ. За днешния мач отново ще отсъства Андрес Иниеста, който се възстанови от контузия, но не бе взет в групата от Луис Енрике.

Валенсия също се намира в добра форма и неслучайно е на 4-то място в класирането. Тимът няма загуба като домакин, като едва в последния мач на "Местая" Атлетик Билбао успя да измъкне 0:0. Преди това във всеки от 5-те си мача Валенсия вкара по 3 гола на съперника. Така сега отбраната на Барса ще бъде поставена под сериозно изпитание.

В директните мачове между двата отбора каталунците имат забележителен успех като гост и не са губили в 7 поредни визити на този стадион. В тях записаха 3 победи и 4 равенства. От друга страна обаче през миналата година Валенсия спечели изненадващо на "Ноу Камп" с 3:2. Така "прилепите" няма да страдат от липса на самочувствие.

Предстои много динамичен и оспорван мач, в който вероятно ще има равенство  с много голове.


Резултат: 2:2

 

Барселона:

Вратари: Тер Стеген, Масип

Защитници: Матьо,Алвеш, Пике, Бартра, Масчерано, Алба, Адриано, Монтоя,Дъглас,

Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Шави, Рафиня,Сержи Роберто

Нападатели: Меси, Суарес, Неймар, Педро, Мунир

Контузени: Иниеста,Вермаелен

Прочети още на: http://www.gol.bg/prognozi/2014-11-25/prognoza-apoel-barselona