Пари Сен Жермен постигна една от най-знаменитите победи в историята си, след като срази Барселона с 4:0 в първия мач от 1/8финалите и на практика се класира за следващия етап на турнира. 

Французите можеха да спечелят и по-убедително, тъй като изиграха фантастичен мач, докато противникът им направи един от най-слабите мачове в историята си. На връх 29-ия си рожден ден Анхел ди Мария вкара на два пъти, а по един гол добавиха Дракслер и Кавани. 

Испанският шампион бе неузнаваем като имаше една-две ситуации, но ги пропусна. Парижани за първи път в историята си запазиха суха мрежа срещу Барса и реваншът в Барселона изглежда протоколен. Каталунците не са отпадали толкова рано в турнира от 2007-а, но сега шансовете им за обрат са само фантастични. 


За домакините очаквано Преснел Кимпембе замени в центъра на отбраната Тиаго Силва. Нападателното трио бе съставено от Дракслер, Ди Мария и Кавани. В състава на Барса титуляр бе Андре Гомес  за сметка на Ракитич. Сержи Роберто се появи като десен защитник, а Юмтити и Пике действаха в центъра. 

В началото домакините заиграха със сериозна преса и още в 4-ата минута Рабио получи жълт картон, след като посече Неймар при една ситуация. Първата възможност обаче бе за парижани, след като в 6-ата минута Ди Мария центрира, Кавани овладя и опита да стреля, но Сержи Роберто го блокира. 

В 11-ата французите имаха още едно отлично положение. Матюиди бе изведен в наказателното поле и стреля, Тер Стеген изби, а след това добавката на Ди Мария бе блокирана. Рабио също получи шанс и стреля, но право в средата на вратата, където германският страж улови. 

Добрата игра на домакините обаче им донесе успех. Дракслер спечели свободен удар пред наказателното поле и рожденикът Ди Мария стреля отлично над стената, за да изведе ПСЖ напред в резултата – 1:0. Луис Суарес, който бе на стената, също сякаш се наведе малко и помогна Тер Стеген да няма шанс. 

В тези минути Неймар имаше някакви проблеми, като получи лекарска помощ, но продължи. Барса веднага установи контрол върху топката и започна да атакува, но при една контра Кавани накара Тер Стеген да спасява удара му. 

В 27-ата минута каталунците стигнаха до първото си положение. Неймар напредна отлично от центъра и изведе Андре Гомес в наказателното поле. Португалецът бе леко вдясно, но позицията му така или иначе бе отлична. Ударът му в близкия ъгъл обаче бе спасен от Трап, а последвалият корнер не донесе нищо. 

Парижани обаче продължаваха да бъдат опасни и в 34-ата минута Тер Стеген успя с една ръка да спаси удар на Дракслер, който успя да се справи със Сержи Роберто при контра. 

В 40-ата минута германецът не можеше да бъде спрян. Рабио отне от Меси в центъра, Верати напредна и подаде към Дракслер, който с отличен удар по диагонала не остави шансове на Тер Стеген за 2:0!

Каталунците се чудеха какво става, но авансът на френският тим бе напълно заслужен, защото хората на Унай Емери действаха отлично и имаха и други ситуации, така че на почивката преднината им бе закономерна. 

След нея ситуацията не се промени особено и подобрението в играта на Барса липсваше. Домакините обаче оставаха вдъхновени и в 55-ата минута вече водеха с 3:0. Ди Мария получи свободно пространство пред наказателното поле и с прекрасен фалцов удар завъртя топката в десния ъгъл на Тер Стеген, за да вкара втория си гол в мача. 

Хората на Луис Енрике продължаваха да бъдат тромави и предвидими и атомното им нападение изобщо не функционираше. Последва удар на Лукас Моура, който не затрудни Тер Стеген. Бразилецът имаше опция да подаде и на Мюние, но действа егоистично. 

В средата на второто полувреме Верати напусна с контузия, но това изобщо не повлия на играта на ПСЖ, който стигна до нов гол. В 72-ата минута Мюние се справи с Неймар и стигна до наказателното поле на гостите, след което подаде към Кавани, който реализира с удар в близкия ъгъл. Пълен кошмар за Барса! 

Едва след това гостите станаха по-опасни в нападение. Хубава атака завърши с удар на Неймар от въздуха покрай вратата. В 84-ата минута след корнер Пике върна топката с глава към близката греда, където Юмтити отблизо я прати в гредата. Неймар стреля много неточно от свободен удар и така Барса не успя да стигне до гол. 

ПСЖ – Барселона    4:0

1:0    Ди Мария 18
2:0    Драклер 40
3:0    Ди Мария 55
4:0    Кавани 72

ПСЖ: Трап, Мюние, Маркиньос, Кимпембе, Курзава, Рабио, Верати (69 Нкунку), Матюиди, Ди Мария (61 Лукас Моура), Дракслер (86 Пасторе), Кавани
Барселона: Тер Стеген, Сержи Роберто, Пике, Юмтити, Алба, Бускетс, Гомес (59 Рафиня), Иниеста (74 Ракитич), Меси, Неймар, Л. Суарес