Най-успешният треньор в историята на Барселона Пеп Гуардиола може да се завърне сензационно на бял кон през лятото, гръмна вестник "Сън" в ексклузивен материал.

Интересното е, че за Гуардиола лобира суперзвездата на каталунците Лионел Меси, който все още се дърпа за нов договор. За да не го изпуснат, босовете са склонни да изпълнят почти всяко едно негово искане.

В материала се казва, че Меси и Гуардиола продължават да поддържат комуникация и се чуват по телефона. Въпреки опроверженията от двете страни преди мачовете между Барса и Манчестър Сити през есента.

Настоящият треньор на "блаугранас" Луис Енрике почти сигурно ще си тръгне по собствено съгласие. Неговият договор изтича в края на кампанията, а след резила с 0:4 от ПСЖ едва ли шефовете ще му предложат удължаване на контракта.

След срамното поражение в Париж лично Меси е звъннал на Гуардиола и го е помолил да се върне на стадион "Ноу Камп". Лео е на мнение, че само Пеп може да реши проблемите в съблекалнята на каталунския колос.

В Испания пък е публична тайна, че босовете се допитват до мнението на Меси преди всяко едно треньорско назначение. Включително това на Гуардиола през 2008 година, одобрено от аржентинеца...

Възможно е Пеп да се завърне в клуба на сърцето си, след като престоят му начело на Манчестър Сити не се оказва толкова успешен, колкото очакваха феновете, шефовете и самият той.