Ден преди дербито на кръга в Испания между Атлетико Мадрид и Барселона, статистика на УЕФА показва, че играчите на Диего Симеоне са тичали 74 322 метра повече от каталунците в Шампионската лига през кампанията.

"Дюшекчиите" са пробягали с 27 километра повече от Борусия Дортмунд (821 434 метра), който се намира най-близо до тях в престижната класация. От 16-е отбора, които все още са в надпреварата, Барселона се намира на дъното с едва 747 102 метра. За сравнение Реал Мадрид е 11-и със 756 650 метра.

Сред останалите фаворити за трофея в Шампионската лига място в Топ 10 намират Ювентус, Байерн Мюнхен и Манчестър Сити, които са съответно шести, осми и девети по измината дистанция. Обикновено оправданието сред почитателите на Барселона е, че тимът изминава малък брой километри, защото задържа топката.

В това отношение обаче Байерн Мюнхен е над "блаугранас". Баварците бележат средно 68% притежание на кълбото, срещу 61% за втория в тази класация Барса. И за разлика от каталунците, момчетата на Карло Анчелоти са пробягали цели 765 231 метра. 

Още по-интересно e, че Борусия Дортмунд например владее топката в 60% от времето (почти колкото Барса), но играчите на Томас Тухел са тичали 47.3 километра повече от тези на Луис Енрике!