Европейската футболна централа УЕФА публикува любопитно изследване, изчислявайки шансовете на Барселона и Арсенал да продължат напред в Шампионската лига този сезон.

И двата отбора станаха за резил при гостуванията си в Париж и Мюнхен. Първо каталунците бяха пребити от ПСЖ с 4:0, а на следващия ден "артилеристите" отново се превърнаха в боксова круша на Байерн и загубиха за втори пореден път на стадион "Алианц Арена" с 1:5.

УЕФА взима под внимание резултатите в турнира през годините, за да изчисли точно какви са шансовете за сензация в двата реванша. За съжаление на феновете на Барса централата смята каталунският колос за напълно обречен, оценявайки вероятността за пълен обрат общия резултат на... 0%! При Арсенал има искрица надежда, но тя е нищожна - 1.2%.

За сравнение вероятността Реал Мадрид да продължи напред е оценена на 77.2% след победата с 3:1 над Наполи на испанска земя. Шансовете на Манчестър Сити да бие шута на Монако са 60% след успеха с 5:3 на стадион "Етихад".

Шансовете на Борусия Дортмунд срещу Бенфика след загубата с 0:1 в Португалия са изчислени на 40.6%, а на Ювентус срещу Порто - 97.3%. Атлетико Мадрид също е тежък фаворит да елиминира Байер след 4:2 в Леверкузен - 96.6%.