Каталунска пивоварна пуска на пазара специална бира "Златен Куман", чествайки 25 години от първата титла на СТраия континент за Барселона.

Както е известно, през 1992 година именно снарядът на холандеца донесе успеха на каталунците с 1:0 над Сампдория на стадион "Уембли", с българина Христо Стоичков в състава на испанския колос.

Името на бирата не е случайно, защото е използвана игра на думи. На каталунски "Голът на Куман" се изписва "gol d'en Koeman", което е близо до английското "Golden", означаващо "златен".

Думата "Golden" логично е изписана със златни букви, а а другата аналогия е с русите коси на специалиста, който води Евертън и е смятан за един ог фаворитите да замени напускащия Луис Енрике през лятото.

Светлата бира не е за всеки, защото има привкус на плодове и специално на цитруси. Компанията разчита, че продуктът ще се купува от жени и пораснали деца...

Пивоварната е подготвила промоция. В началото бирата ще се продава с оранжеви фланелки и плакати, на които ще бъде изписано мотото на покойния Йохан Кройф, треньор на Барса по онова време:  "Излезте и се забавлявайте".