Барселона - ПСЖ, мач от Група F на Шампионската Лига. Стадион "Ноу Камп", начало 21.45 часа.

 

Барселона:

Вратари: Браво, Тер Стеген,
Защитници: Матийо, Пике, Бартра, Масчерано, Алба, Адриано
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Ракитич, Шави, Сержи Роберто
Нападатели: Меси, Суарес, Неймар, Педро, Мунир

Контузен: Вермаелен
Наказани: Алвеш, Рафиня
Извън групата: Масип, Монтоя, Дъглас

 

ПСЖ:

Вратари: Сиригу, Душе, Меньо
Защитници: Тиаго Силва, Давид Луис, Серж Орие, Камара, Дин, Маркиньос, Ван дер Вил, Максуел
Полузащитници: Кабай, Матюиди, Лукас Моура, Шантом, Пасторе, Тиаго Мота, Верати, Рабио
Нападатели: Ибрахимович, Лавеци, Кавани

Контузени: Баебек, Мори

 

ПРОГНОЗА: Барселона посреща ПСЖ в битка за първото място в Група F на Шампионската Лига. Благодарение на победата си с 3:2 в първия мач във Франция, парижани са на първо място в класирането с 13 точки, една повече от каталунците.

Така дори и равенство днес ще ги остави на първо място и ще им даде по-добър жребий за осминафиналите. Барселона от своя страна неизменно печели групата си в Шампионската Лига от 2006-2007 година насам и ще опита да го направи отново.

След колебливия период преди около месец, формата на Барса отново е отлична и тимът записа 7 поредни победи във всички турнири. Особено добра новина е това, че Лео Меси сякаш е отново е на най-високо ниво, а това винаги е плашещо за съперника. Досега Неймар бе водещият реализатор на тима, но след поредния си хеттрик през уикенда Меси го задмина с 13 гола срещу 11 в първенството.

ПСЖ обаче също може да има високо самочувствие, тъй като е единственият отбор от Топ 5 първенствата, който от началото на сезона няма нито една загуба във всички турнири. Тимът дори се намираше в серия от 9 поредни победи, която бе прекъсната с равенство срещу ЛОСК на 3 декември. Така или иначе формата на парижани е добра, а Лоран Блан може да разчита на всичките си играчи.

За Барса вече отново в отбора е Андрес Иниеста, който е напълно възстановен от контузия. Алвеш и Рафиня обаче са наказани.

Статистиката е по-скоро на страната на гостите, които имат една единствена загуба срещу Барса в общо 6-те мача помежду им. Тя дойде през 1997 година на финала за КНК. След това ПСЖ записа 2 победи и 3 равенства. На Ноу Камп пък и двата предишни мача завършиха 1:1.

Затова пред Барса определено предстои труден мач, в който победата няма да е лесна. Все пак шансовете са на страната на домакините, най-вече заради невероятната форма, в която навлезе Лео Меси.

Резултат: 2:1