Защитникът на Барселона Жерард Пике определи снощната победа с 6:1 над ПСЖ за най-великия обрат в историята на футбола. А статистиката показва, че испанецът има право, защото досега не се беше намерил отбор, който да стопи пасив от четири чисти гола в КЕШ или Шампионската лига.

"Това е исторически обрат, който не се бе случвал досега. Обратът на Барса срещу Гьотеборг не беше толкова голям, нито голът на Иниеста срещу Челси, или на Бакеро в Кайзерслаутерн. Това е най-великото. Няма място за сравнение", отсече Пике.

"Много хора се опитаха да ни погребат преди мача - треньори като Ариго Саки и Доменек. Някой ден ние ще абдикираме от трона, но сега все още сме тук. Нашите критици не искаха да продължим напред и няма да имат добър ден, но все пак слънцето отново ще изгрее и за тях."

"При 3:1 беше трудно, но после дойде чудото. В 87-ата минута феновете ни можеха да си тръгнат от стадиона. Но те останаха и усилията ни си заслужаваха. Не искам да вкарвам напрежение с коментари за требъл. Ние сме единственият испански отбор, който е правил това", добави Пике.