Звездата на Барселона Лионел Меси има цели 41 хеттрика на сметката си за клуба, но вчера се навършиха 10 години от първия и навярно най-сладкия от тях.

За радост на каталунските привърженици знаменитият хеттрик падна срещу кръвния враг Реал Мадрид през сезон 2006/07, когато Лео тъкмо започна да набира скорост и да се налага като едно от най-големите имена в световния футбол.

Заедно с Роналдиньо, Шави, Андрес Иниеста и Самуел Ето'о в състава, 19-годишният по онова време Меси изиграва първия си голям мач срещу "белия балет", когато носи равенството 3:3 с гол в добавеното време на стадион "Ноу Камп".

Във въпросния мач Барса изоставаше на три пъти в резултата, но феноменалният гаучос изравняваше. култов си остава третият гол, при който Лео буквално скри топката на Иван Елгера и Серхио Рамос, за да простреля Икер Касияс в долния десен ъгъл със свиреп снаряд.

10 години след знаменития си хеттрик във вратата на мадридчани Меси се бетонира като голмайстор №1 в историята на Ел Класико с 21 попадения.