Новият треньор на Барселона Ернесто Валверде призна, че се чувства развълнуван от възможността да води суперзвездата на отбора Лионел Меси. Според специалиста Лео безспорно е най-добрият футболист, когото е виждал някога.

Днес доскорошният наставник на Атлетик Билбао беше официално представен на стадион "Ноу Камп", където парафира договор за 2+1 години.

"Най-голямото предизвикателство за мен като треньор ще бъде да водя този страхотен отбор, пълен с толкова велики футболисти. За мен ще е наслада и уникално изживяване да ръководя Меси. Той е най-добрият футболист, когото съм виждал", каза Валверде.

"Зная, че понякога изглежда все едно той е достигал до абсолютния пик на силите си, а на следващия ден показва още повече. Моят план е да му помогна да продължава да се подобрява и да се радваме на взаимната си работа."

"Барселона и клубната философия са познати по целия свят. Аз трябва да се адаптирам и да изградя в още по-голяма дълбочина този характеризиращ за Барса стил. Мога да разчитам на страхотни футболисти като Лео, Иниеста и други."

"Смятам, че Андрес ще бъде много важен за отбора и за клуба. Искам да помогна на играчите да стават по-добри с всеки изминал ден, да изградя отборен дух, на който да се облегнем в лошите и в добрите моменти. Искам да радваме феновете и да печелим трофеи", добави специалистът.