Бившият президент на Барселона Жоан Лапорта призна, че през 2006 и имало реална опасност звездата Лионел Меси да отиде в Интер. "Нерадзурите" са били готови да платят сумата, заложена в клаузата за откупуване - 150 милиона евро.

"Това се случи през 2006 година, когато Интер беше готов да плати сумата, записана в клаузата за откупуване на Лео - 150 милиона евро", сподели Лапорта пред британския вестник "Гардиън".

"Точно заради това по-късно ние увеличихме сумата в клаузата за откупуване на 250 милиона евро. Но аз винаги съм се чувствал спокоен, че Лео няма да напусне и причината се крие в отношенията ми с неговия баща Хорхе."

"Обясних му, че те трябва да извадят записаната в клаузата сума, защото аз няма да го продам. Казах му, че Лео ще бъде щастлив в Барса и че ще стане велик играч тук. В Интер той щеше да спечели само пари."

"Казах му "Хорхе, твоят син е орисан да бъде най-великият в историята и ние имаме отбор, който ще му помогне за това, карайки го да изпитва наслада". 

"Аз съм кройфист, но това, което показва Лео го прави най-добрият в историята... Говорил съм много пъти с Йохан Кройф и самият той признаваше, че Меси е №1 за всички времена."

"Футболът на Меси е красив е ефективен. За мен най-добрите за всички времена са Кройф, Марадона и Меси. Лео е микс от Кройф и Марадона, но все пак е Лео Меси", допълин Лапорта.