Германският шампион Байерн Мюнхен се интересува от полузащитника на Барселона Иван Ракитич и според германските медии трансферът е твърде вероятен.

Още вчера каталунският вестник "Мундо Депортиво" написа, че баварците ще започнат офанзива по привличането на хърватина, чието бъдеще зависи пряко от Марко Верати.

Халфът на ПСЖ публично изрази желанието си да премине на стадион "Ноу Камп" и това не е зарадвало особено Ракитич, който се опасява, че от следващия сезон ще търка пейката.

29-годишният хърватин има опит в Бундеслигата, защото допреди шест сезона носеше екипа на Шалке.  Силната му страна е, че действа еднакво добре в офанзивен и дефанзивен план. Той може да играе като типична шестица, осмица и десетка.

Проблемът пред Байерн е, че договорът на халфа изтича през лятото на 2021 година и сумата в клаузата за откупуване е 125 милиона евро. Каталунците обаче се нуждаят от свежи средства, за да могат да си позволят евентуалния трансфер на Верати.

Освен това на стадион "Ноу Камп" биха си спестили високата заплата на Ракитич, който е на път да бъде предимно резерва през следващата кампания.

Германската телевизия Sport1 твърди, че от Барса са готови да пуснат Ракитич на "промоция" за около 50 милиона евро.