Барселона е на път да уреди още един бразилски футболист. Според FOX Sports каталунците са подписали предварителен договор с атакуващия полузащитник Лукас Лима.

26-годишният футболист има договор с бразилския Сантош до края на годината, но още преди седмици е изразил желанието си да напусне в посока стадион "Ноу Камп".

По всяка вероятност каталунците ще обявят трансфера още в началото на следващия месец. Барса следеше техничаря отдавна, но логично не искаше да плаща висока сума за правата му.

За решението на бразилския национал да се присъедини към Барселона е помогнал и Неймар, чийто баща е... личен агент на Лима. Според мнозина алчният татко на нападателя на Барса ще прибере нова крупна сума под масата за сделката.

В Испания пък се шушука, че Барса няма нужда от Лима, но го взима за да угоди на семейство Неймар, които често спекулират с трансфер в други клубове.

Лукас играе в Сантош от 2014 година насам, като до момента има 95 мача и девет гола за отбора. Той има 14 мача и две попадения за националния отбор на Бразилия.