Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че високата заплата на Лионел Меси по новия договор няма да повлияе върху финансовата стабилност на клуба.

Аржентинецът ще получава по 565 000 евро седмично и в света само двама играчи ще прибират повече пари от него - Карлос Тевес и Езекиел Лавеци.

"Всичко започна преди няколко месеца, когато казах на баща му Хорхе, че трябва да седнем за разговори. Всички знаем, че Лео имаше лошо лято миналата година заради данъчните проблеми", коментира Бартомеу пред вестник Mundo Deportivo.

"Ние оставихме да минат няколко месеца, за да настъпи точното време и тогава казах на Хорхе, че трябва да говорим за преподписването. Тогава той се свърза със сина си. Говорих с Лео е го питах как е след всичко, през което мина."

"Казах му, че трябва да говорим за бъдещето. Той потвърди, че иска да остане тук и че трябва да говоря с баща му. Това е всичко. Не можем да разкрием колко ни струва Меси, но той е най-добрият играч в света и струва толкова, колкото трябва да струва най-добрият играч в света и в историята."

"Никой не дава на клуба си това, което Лео дава на Барса. Испанската федерация и УЕФА дават препоръки, но никой не е наложил таван на заплатите. Ние сме над препоръчителната сума, но най-важното е да сме стабилни. Можем да си го позволим."

"Меси не е изисквал от нас определени играчи, които да привлечем. Лео и съотборниците му говорят за играчи, когато ги срещнат. Но този, който гледа играчите и ги привлича е Роберт Фернандес."

"Роналдиньо донесе усмивките и магията, Андрес Иниеста - баланса, а Лео - изкуството и гениалността. Рони започна промяната, но този, който промени тона на Барса е Меси. Това е ерата на Меси. Концепцията, която светът има за Барса се промени заради него", добави Бартомеу.