Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу проговори за евентуалния трансфер на Марко Верати. Италианецът не крие желанието си да премине на стадион "Ноу Камп", но вече получи отказ от ПСЖ.

"Верати е играч, когото харесваме много. Роберт Фернандес, Ернесто Валверде и Пеп Сегура искат той да дойде при нас. Треньорите вярват, че той ще пасне в състава ни и че е достатъчно добър да играе за нас. И ние знаем, че играчът иска да дойде в Барса", коментира Бартомеу пред вестник "Спорт".

"Проблемът е, че ПСЖ ни каза, че не искат да водят преговори. Фактът, че в неговия договор няма клауза за откупуване е проблем, защото не можеш да отидеш и да привлечеш дадения футболист. В този смисъл испанският футбол е беззащитен, защото в договорите на играчите има клаузи за откупуване."

"И така - ние не можем да седнем на масата за преговори, въпреки желанието на Верати да дойде при нас. Такъв беше случаят преди години със Сеск Фабрегас, когато Арсенал отказваше да го продаде. От ПСЖ са казали на Верати, че ще напусне в края на договора си. За играч без клауза за откупуване, няма формула за привличането му", добави Бартомеу.