Детронираният френски шампион Пари Сен Жермен се насочва към офанзивния полузащитник на Ливърпул Филипе Коутиньо, твърди френското издание Le10sport.

Това ще стане факт, ако парижани не успеят да купят звездата на новия френски първенец Монако Килиан Мбапе. Този вариант е възможен ако техничарят реши да остане в настоящия си тим, или отиде в Реал Мадрид.

Тийнейджърът не крие желанието си един ден да носи екипа на Реал, но семейството му живее в Париж, а и самият той е роден във френската столица. Това дава надежда на ПСЖ, че ще успее да изпревари конкуренцията за подписа му.

Така Коутиньо се явява резервен вариант за ПСЖ, който е готов да плати 80 милиона евро, но Ливърпул е готов да преговаря при 3-цифрена сума в милиони евро.

Както е известно, Коутиньо е свързван от доста време с Барселона. Интересното е, че именно негов трансфер в ПСЖ може да накара французите да пуснат Марко Верати на стадион "Ноу Камп".

Италианецът е основната трансферна цел на "блаугранас" за новия сезон, но каталунците са готови да платят максимум 80 милиона евро за него.

Още по-интересно е, че по "ефекта на доминото" (трансфери на Коутиньо в ПСЖ и на Верати в Барса), доволен ще остане и германският шампион Байерн Мюнхен. 

Баварците вече питаха за възможността да прилапат халфа на Барса Иван Ракитич, който вече заплаши, че ще си тръгне, ако в съблекалнята се появи още един конкурент в халфовата линия - Верати...