Пари Сен Жермен може да включи Марко Верати в сделката за Неймар, макар да отказа няколко пъти на Барселона, гръмна вестник "Марка".

Според изданието причината за готовността на парижани се крие в данъците, които клубът ще трябва да плати според френското законодателство, ако активира клаузата за откупуване на бразилеца.

По документи сделката на стойност 222 милиона евро няма да влезе в графа "продажби", заради нежеланието на Барселона да се раздели с играча.

Каталунците са с вързани ръце, защото ако парижани платят заложената в клаузата за откупуване сума, Барса няма думата и всичко зависи от съгласието на Неймар.

Според изчисления на вестник "Екип" привличането на Неймар ще излезе цели 300 милиона евро на парижани заради данъците. Вариантът пред тях е да намерят общ език с Барса и да дадат на испанския клуб искания от тях футболист - Марко Верати.

Италианецът е основната трансферна цел на Барса още от края на изминалия сезон, но той беше обявен на няколко пъти за непродаваем от босовете на "принцовете".

Сега обаче ситуацията изглежда различна и от ПСЖ умуват дали да не включат халфа в сделката за Неймар. Така всички страни ще бъдат доволни, а парижани няма да бъркат толкова дълбоко в касата.

Така те си гарантират също така, че няма да бъдат докладвани от Барселона пред УЕФА за нарушаване на финансовия-феърплей.