Новата голяма звезда на ПСЖ Неймар даде пресконференция след гръмкия трансфер за 222 милиона евро от Барселона. Бразилският техничар заяви, че не е преминал при "принцовете" за пари и му е обидно от думите на хората, които го определят за алчен.

Галерия


"Много съм щастлив и благодарен за това ново предизвикателство. Париж е прекрасен град. Трудно е да опиша това, което чувстват в момента. Имах нужда от ново предизвикателство и сърцето ми ме доведе тук. Това няма нищо общо с факта, че не съм се чувствал звезда в Барселона".

"Послушах сърцето си и подписах с ПСЖ. Това е едно от най-трудните решения, които някога съм правил. Играх за голям клуб като Барселона. Там оставям много приятели, но във футбола е така. Искам да благодаря на всички. Просто почувствах, че е време да си тръгна. В ПСЖ вече съм си като у дома. Имам приятели, които са щастливи от трансфера ми. Но това не се отрази на решението ми", каза Неймар.

"Гладен съм за футбол. Ако може, ще играя още утре, защо не? Готов съм. Написах глава с Барселона и спечелих всички трофеи. Уви, невъзможно е да направя всички щастливи. Искам да благодаря на феновете на каталунците за тяхната подкрепа. Не си тръгнах за пари, това не е основната ми мотивация. Хората, които говорят така, ме нараняват", добави Неймар.