Голямата звезда на Барселона Лео Меси е посъветвал ръководството на каталунците да привлече Анхел Ди Мария от ПСЖ, съобщава френската спортна библия L’Equipe.

На "Камп Ноу" продължават усилено да търсят заместник на Неймар, който премина при "принцовете" за рекордните 222 милиона евро. Приоритетните цели са Фелипе Коутиньо от Ливърпул и Осман Дембеле от Борусия Дортмунд, но преговорите за двамата са в застой.

Предполага се, че от "Парк Де Пренс" ще склонят да продадат Ди Мария, за да могат да купят Килиан Мбапе от Монако и да не нарушат финансовия феърплей на УЕФА. Цената на аржентинския национал, който е сред близките приятели на Меси, възлиза на 60-70 милиона евро.

Преди две години ПСЖ взе крилото от Манчестър Юнайтед за 63 млн. евро. Интересното е, че Ди Мария четири години носи екипа на големия съперник на Барса – Реал Мадрид. Той обаче едва ли ще има против да премине при каталунците, за да играе рамо до рамо с Меси и на клубно ниво.

С "кралския клуб" гаучото спечели Шампионска лига, Ла Лига, Суперкупите на Испания и УЕФА и два пъти вдигна Купата на Краля. Ди Мария записа общо 183 мача за Реал във всички турнири, в които вкара 37 гола.