Защитникът на Спортинг Лисабон Жереми Матийо разкри, че ще празнува евентуален свой гол срещу доскорошния си отбор Барселона заради президента Хосеп Мария Бартомеу и техническия секретар Роберт Фернандес. Французинът говори и да крушението с 0:3 срещу Ювентус миналия сезон, когато беше посочен като главен виновник за фиаското.

"Изпитвам голям респект към бившите си съотборници и феновете, но ще празнувам свой гол срещу Барса заради Бартомеу и Фернандес. Начинът, по който двамата се отнесоха към мен беше доста неприятен и го приех трудно", коментира Матийо пред вестник "Марка".

"Не съм ядосан на пресата, а само на вестник "Спорт", защото всеки път когато играех, те имаха какво лошо да напишат за мен. Футболът е отборен спорт и вината при загуба никога не е само на един човек. Това е мнението ми."

"Гледал съм на повторение мача с Ювентус и всички казват, че аз съм бил проблемът на Барса. Вярно е, че при головете аз бях останал един на един и не спечелих топката, но след това от Ювентус си подават топката и пресата можеше да попита какво правят Масчерано и Пике, но не..."

"В Барса са най-добрите футболисти в света и не съжалявам за трите години там. Играх доста, спечелих титли и играх достатъчно. Блои ме, когато феновете казват, че не съм играл достатъчно, но в първия си сезон записах 58% участие в мачовете, при 53-54% във втория. Моите два първи сезона бяха добри, но през третия имах контузии", добави Матийо.