Барселона спечели с минималното 1:0 гостуването си на Спортинг Лисабон, а голът бе дело на футболист на домакините. Себастиан Коатес си вкара в своята врата в 49-та минута и за 4-ти път от началото на сезона каталунците се възползваха от автогол. 

С този успех Барселона държи убедително първото място в Група D с пълен актив от 6 точки, след като в първия кръг удари Ювентус с 3:0. Италианците се върнаха в играта след 2:0 у дома над Олимпиакос в другия мач от групата. Спортинг и Юве имат актив от по 3 точки, а гърците все още са без актив. 

Двубоят започна равностойно, като се усещаше, че каталунците контролират темпото. В 10-та минута Луис Суарес можеше да накаже домакините, но ударът от малък ъгъл спря в гредата. Португалците също показаха “зъби”, а шут на Кристиано Пичини мина над гредата. До края на първото полувреме опасни положения пред вратата на Спортинг пропуснаха Лионел Меси и Луис Суарес. 

Барса вдигна оборотите през второто полувреме и още в началото след подновяването на играта поведоха в резултата. В 49-та минута след центриране от свободен удар Луис Суарес отклони топката с глава, след което тя се отби в тялото на Себастиан Коатес и влезе в мрежата на Спортинг - 1:0 за Барселона. 

Така за 4-ти път от началото на сезона гол за Барса вкара противников играч. Голмайстор на каталунците е Лионел Меси с 12 попадения и веднага след него по резултатност се нареждат автоголовете. 

Хората на Ернесто Валверде продължаваха да контролират нещата на терена и рядко допускаха опасности пред своята врата. При една от тях в 71-та минута Бруно Фернандес стреля силно, но право в средата на вратата и не затрудни особено Тер Стеген. 

Спортинг Лисабон - Барселона 0:1

0:1 Себастиан Коатес 49’-автогол

Спортинг Лисабон: Руи Патрисио, Пичини, Коатес, Матийо, Коентрао (74 - Силва), Баталя, Карвальо, Желсон, Фернандеш, Акуня (73 - Сезар), Думбия (44 - Дост)

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Юмтити, Алба, Ракитич, Бускетс, Иниеста (80 - Паулиньо), Сержи Роберто (87 - Гомеш), Меси, Суарес (89 - Видал)