Треньорът на Барселона Ернесто Валверде сподели след победата с 1:0 над Спортинг Лисабон снощи, че е бил наясно колко труден мач чака неговите момчета. Каталунците стигнаха до успеха след автогол на Себастиан Коатес, след като три автогола им помогнаха в шестте мача от Ла Лига този сезон.

"Бяхме наясно, че за да спечелим тук ще трябва да страдаме срещу този противник. Започнахме решително и доминирахме през първото полувреме, но бяхме наясно с бързите контраатаки на Спортинг", започна своя коментар специалистът.

"След гола имаше 10-15 минути, в които те ни пресираха и ние губихме топката на моменти, а това доведе до несигурност в играта ни. Те имаха своите положения, а ние можехме да ликвидираме интригата, но това е Шампионската лига."

"Сержи Роберто е полузащитник, който може да играе и като бек, но той може да се справя перфектно и като крило в предни позиции. Помага ни в атака и защита, много съм доволен от него."

"Бих се тревожил за Луис Суарес ако той не е близо до вкарването на гол, но той постоянно е близо. Освен това се разписа срещу Жирона в събота. Дори и снощи той беше близо до гола. Сигурен съм, че отново ще вкарва често", допълни Валверде.

Участвайте в играта на Gol.bg с прогнозите и печелете награди!